Beste leden, ouders, sympathisanten,

Een nieuwe dag, een nieuwe episode in het Covid-verhaal.

Na de verwarrende communicatie van de overheden van de voorbije dagen, wenst de club, na intens overleg tussen hoofd- en jeugdbestuur, langs deze weg de belangrijkste richtlijnen voor de komende weken duidelijk te maken aan iedereen die Berchem Sport een warm hart toedraagt.

Voor de periode van woensdag 29 juli tot en met dinsdag 25 augustus zijn ploegsporten verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Vanaf vandaag 28 juli zullen er dan ook geen trainingen en wedstrijden meer doorgaan voor spelers en speelsters geboren voor september 2002. Dit geldt met andere woorden voor ons Eerste Elftal, Berchem B, Jong Berchem, U19 en onze twee elftallen Dames.
Voor de spelers en speelsters die deel uitmaken van deze kernen en nog geen 18 jaar zijn, zal per departement een aparte regeling uitgewerkt worden.

Verder bekijken we met de sportieve staf of we de getroffen spelers en speelsters eventueel individuele trainingen kunnen aanbieden. Dit zal eveneens per departement gecommuniceerd worden.

Jeugdteams tot en met U17 kunnen nog oefenwedstrijden spelen, tornooien mogen niet meer georganiseerd worden.

Aangezien er de komende weken verschillende tornooien en oefenwedstrijden tegen clubs van buiten de provincie gepland staan, is het jeugdbestuur de volledige planning voor de komende weken aan het herbekijken. Wij trachten u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van elke verandering in het voorziene programma.

Er mag 1 ouder per speler de oefenwedstrijd bijwonen.

Wij vragen u met aandrang deze regel strikt te volgen. De club wenst u de kans te geven om uw zoon of dochter aan het werk te zien maar wij beseffen ook dat hier bepaalde risico’s aan verbonden zijn. Gelieve u dan ook aan deze richtlijn en alle individuele preventiemaatregelen te houden wanneer u een wedstrijd wil bijwonen.

Tijdens de trainingen zijn ouders NIET toegelaten op het ganse sportcomplex.

Het bestuur wenst deze maatregel te behouden in tegenstelling tot de communicatie van Voetbal Vlaanderen. Onze club ligt in het centrum van de broeihaard van de Covid-pandemie en wij trachten met uw hulp en begrip, de kans op eventuele verspreiding binnen de club zo klein mogelijk te houden. Door deze maatregel strikter toe te passen dan opgelegd door Voetbal Vlaanderen, hopen we de gezondheid van alle spelers en speelsters te vrijwaren. Onderstaande regeling is dan ook met onmiddellijke ingang van toepassing.

Spelers en speelsters verzamelen 10 minuten voor aanvang van de training aan de hoofdingang van het stadion en gaan onder begeleiding van een medewerker, trainer of teammanager naar het oefenterrein. Na de training verlaten de spelers en speelsters het complex via Sportcentrum Het Rooi en dit ook onder begeleiding.
Spelers, ouder dan 12 jaar, dienen uiteraard steeds een mondmasker te dragen.

Alle overige richtlijnen die reeds verspreid zijn blijven tot nader bericht van kracht (kleedkamers, mondmasker, …).

Het bestuur wil ten slotte mededelen dat het de gezondheid van elke speler en speelster, medewerker en sympathisant hoog in het vaandel draagt. De club zal de komende dagen dan ook verder investeren in de nodige preventiemaatregelen.

Verscheidene clubs in het Antwerpse hebben momenteel al hun activiteiten al gestaakt omwille van de moeilijkheden waar ze als club momenteel mee geconfronteerd worden. Wij hopen om samen met u door deze richtlijnen correct op te volgen, deze moeilijke periode door te komen en dra terug ten volle van het spelletje genaamd voetbal, te kunnen genieten.

Wij houden u op de hoogte bij eventuele verdere verwikkelingen en danken u voor uw begrip in deze moeilijke tijden.

Sportieve groeten,

Bestuur K. Berchem Sport
Jeugdbestuur K. Berchem Sport